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Secreto Roble Cabernet Sauvignon

COMPOSICIÓN: Cabernet Sauvignon 100%.
COSECHA: 2013.
UBICACIÓN: Cuadro Benegas, San Rafael, Mendoza.
ALTITUD: 750 m sobre nivel del mar.
CULTIVO: Viñedo en espaldero alto y poda en cordón pitoneado.
RIEGO: Por inundación.
COSECHA: Manual en cajas de 15 Kg.
FERMENTACIÓN: Tradicional con fermentos autóctonos del viñedo a una temperatura de  23 a 30ºC y una maceración de 20 días.
CRIANZA: Durante 8 meses en barricas de roble americano y francés.

NOTA DE CATA:
VISTA: De color rojo sombra y reflejos rubí.
NARIZ: Complejo con frutas maduras, especias, caramelo con importante recuerdo del paso por barrica.
BOCA: Equilibrado, de taninos bien marcados con un final largo, especiado y persistente e inconfundible rastro táctil del Cabernet Sauvignon.
TEMPERATURA DE SERVICIO: 15 a 18ºC.



2014 Oak Cabernet Sauvignon

Vineyard Location: Cuadro Benegas - San Rafael – Mendoza
Soil and Climate Conditions: Deep, from loam to silt loam soils. Balanced in mineral nutrients (nitrogen, potassium and phosphorous).
Precipitations: 200-300 mm annually (mainly in spring and summer). Cold and dry winters. Hot days and cold nights provide a wide temperature range, boosting the quality of the wines.
Harvest Time: 2nd fortnight of April, 2014.
Vineyards: Training System with High Espalier, Bilateral Cordons. Short pruned with a load that yields 80-100 quintals per hectare. Drip Irrigation.
Harvest: Manual in 15 kg plastic boxes.
Fermentation: Traditional with vineyard wild yeast, between 23 and 30ºC. Between 15 and 20 days of maceration.
Aging: 12 months in American and French oak barrel.
Tasting Notes:  Shadow Red and Ruby Reflections. Complex aroma including mature fruits, species, caramel with a strong reminder of its oak barrel aging. A balanced taste with marked presence of tannins that provide a long, persistent, spiced finishing