• 1
  • 2

Secreto Varietal Cabernet Sauvignon

COMPOSICIÓN: Cabernet Sauvignon 100%
COSECHA: 2012
UBICACIÓN: Cuadro Benegas, San Rafael, Mendoza.
ALTITUD: 750 m sobre nivel del mar.
CULTIVO: Viñedo en espaldero alto y poda en cordón pitoneado.
RIEGO: Por inundación.
COSECHA: Manual en cajas de 15 Kg.
FERMENTACIÓN: Tradicional con fermentos autóctonos del viñedo a una temperatura de  23 a 30ºC y una maceración de 20 días.

NOTA DE CATA:
VISTA: De  color rojo profundo y reflejos rubí de excelente presencia en copa.
NARIZ: Complejo, despliega notas a madera, especias que recuerdan a la pimienta negra, regaliz y sutil toque a menta.
BOCA: Es un vino de buena estructura y cuerpo con taninos bien marcado y una sensación de jugosidad otorgada por la frescura de la acidez.
TEMPERATURA DE SERVICIO: 15 a 18ºC

Secreto Cabernet Sauvignon

 

Vineyard Location: Cuadro Benegas - San Rafael – Mendoza
Soil and Climate Conditions: Deep, from loam to silt loam soils. Balanced in mineral nutrients (nitrogen, potassium and phosphorous).
Precipitations: 200-300 mm annually (mainly in spring and summer). Cold and dry winters. Hot days and cold nights provide a wide temperature range, boosting the quality of the wines.
Vineyards: Training System with High Espalier, Bilateral Cordons. Short pruned with a load that yields 80-100 quintals per hectare. 
Irrigation: Flood Irrigation. Drip Irrigation.
Harvest: Manual, in 15 kg Plastic Boxes.
Fermentation: Traditional with vineyard wild yeast. Controlled Fermentation between 23 and 30 ºC. 15 to 20 days of maceration.
Winner of two silver medals in Terravino; Israel, 2016 and 2017, and a Gold Medal in Vinus, 2018.