• 1
  • 2

Secreto Varietal Malbec

COMPOSICIÓN: Malbec 100%.
COSECHA: 2012.
UBICACIÓN: Cuadro Benegas, San Rafael, Mendoza.
ALTITUD: 750 m sobre nivel del mar.
CULTIVO: Viñedo en espaldero alto y poda en cordón pitoneado.
RIEGO: Por inundación.
COSECHA: Manual en cajas de 15 Kg.
FERMENTACIÓN: Tradicional con fermentos autóctonos del viñedo a una temperatura de 23 a 30ºC  y una maceración de 15 días.

NOTA DE CATA:
VISTA: Rojo intenso (morado) brillante y vivaz.
NARIZ: Las frambuesas y ciruelas frescas armonizan con los torrados y especias producto del paso por barrica.
BOCA: Taninos jugosos, frescos de un volumen bien marcado en centro de boca que se conjugan con la complejidad, de un final amable y persistente.
TEMPERATURA DE SERVICIO: 15 a 18ºC

Secreto Malbec 

Vineyard Location: Cuadro Benegas - San Rafael – Mendoza
Soil and Climate Conditions: Deep, from loam to silt loam soils. Balanced in mineral nutrients (nitrogen, potassium and phosphorous).
Precipitations: 200-300 mm annually (mainly in spring and summer). Cold and dry winters. Hot days and cold nights provide a wide temperature range, boosting the quality of the wines.
Vineyards: Training System with High Espalier, Bilateral Cordons. Short pruned with a load that yields 80-100 quintals per hectare. 
Irrigation: Flood Irrigation. Drip Irrigation.
Harvest: Manual, in 15 kg Plastic Boxes.
Fermentation: Traditional with vineyard wild yeast. Controlled Fermentation between 23 and 30 ºC. 15 to 20 days of maceration.
Winner of two silver medals in Terravino; Israel, 2016 and 2017, and a Gold Medal in Vinus, 2018.